Veslanje je lep in naporen šport, v katerem je aktivno celo telo in vse glavne mišice. Zato so začetniki praviloma starejši od 12 let, ko so njihova telesa že v določeni meri razvita. Osnovno vodilo Šole veslanja Veslaškega kluba Ljubljanice je navdušiti otroke za gibanje, za šport, jim pomagati pri učenju tehnično zahtevnih veslaških gibov in obvladovanju ravnotežja v vitkih športnih čolnih.

Otrok, ki se bo igraje naučil osnov veslaške tehnike in držanja ravnotežja na gladini Ljubljanice, bo razvil tudi delovne navade, in to ne samo v smislu teka, športnih iger, vaj za krepitev mišic trupa in raztegovanja, ampak tudi umetnost pometanja dvorišča pred hangarjem in pobiranja smeti po košarkarskem igrišču ter sodelovanja pri skupnih čistilnih in delovnih akcijah in vsakoletni organizaciji jesenske sprint regate ob Plečnikovih stopnicah. Vse to mu bo pomagalo dvigniti samozavest in samozaupanje.

Poglavitni namen šole veslanja pa je otroke "zastrupiti s športom" in jih naučiti veslanja. Pomembno se nam zdi, da otroci uživajo in se zabavajo, ne glede na to, ali trenirajo enkrat ali štirikratna teden. Tako  bodo, če bodo želeli, lahko nadaljevali veslaško pot v višjih starostnih kategorijah, kjer se začnejo udeleževati tudi vrhunskih tekem, kot so Šesteroboj, Mladinsko svetovno prvenstvo, Mladinsko evropsko prvenstvo, Olimpijske igre mladih in tekme za starejše kategorije.

Osnovno vodilo Šole veslanja Veslaškega kluba Ljubljanice je navdušiti otroke za gibanje, za šport, jim pomagati  pri učenju tehnično zahtevnih veslaških gibov in obvladovanju ravnotežja v vitkih športnih čolnih.

dr. Gregor Geršak, vodja male šole veslanja

Šola veslanja je namenjena otrokom med 12 in 14 leti. Termini šole veslanja so vsak ponedeljek, sredo in petek ob 17.00. Udeležba na čisto vseh treningih ni nujna, spodbujamo pa čim večjo udeležbo. Program šole veslanja je sestavljen tako, da otroci ob zaključku šolanja poznajo osnove veslaške skul tehnike (veslanje z dvema vesloma), so sposobni samostojnega veslanja v enojcu, se spoznajo z najenostavnejšimi suhimi treningi in se lahko vključijo v redno vadbo veslanja. Mesečna vadnina šole veslanja je 25 EUR.

Več informacij dobite prek obrazca ali pri vodji šole veslanja Gašperju Čampi (030303030).