Veslaški klub Ljubljanica v letu 2014 začne z organizacijo projekta Veslaške zveze Slovenije »Veslanje v osnovnih šolah«. V okviru tega projekta bomo povabili k sodelovanju ljubljanske osnovne šole z namenom ozaveščanja zdravega načina življenja, promocije športa pri mladih in promocije športnega veslanja.

VZS - Uradni partnerVeslaška zveza Slovenije (VZS) je ena najvidnejših in najuspešnejših športnih zvez slovenskega športa. V zadnjih treh letih je s pomočjo Fundacije RS za šport uspešno organizirala projekt »Veslanje v osnovnih šolah«, katerega glavni namen je ozaveščanje pomembnosti športne aktivnosti, dvigovanje športnega udejstvovanja slovenskih osnovnošolcev, predstavitev športnega veslanja mladim in promocija veslanja. Projekt je v prejšnjih letih potekal v vseh slovenskih veslaških središčih, letos pa smo se odločili, da ga bomo zagnali tudi v Ljubljani.

Podrobnosti projekta »Veslanje v osnovnih šolah«

Komu je projekt namenjen?

Sodelovanje v projektu je namenjeno učencem zadnje triade med njihovimi rednimi urami športne vzgoje.

Izvajanje projekta

Veslaški klub Ljubljanica v šolo pripelje potrebno opremo (simulatorje veslanja z dodatno opremo, vesla in drugo opremo za prikaz). Med urami športne vzgoje licencirani trenerji VKL s pomočjo aktivnih veslačev naučijo dekleta in fante osnov veslaške tehnike.

Na zadnji uri učenci opravijo tekmovanje na 250 metrov.

Nadaljevanje z aktivnostmi po projektu

Vsi udeleženci bodo vabljeni na Veslaški klub Ljubljanica tudi kasneje, saj se veslaška sezona z veslanjem na vodi (v osmercih in četvercih Ljubljanici) začne šele v maju. Za osnovnošolce bomo tako v 2014 pripravili poseben vadbeni program z zaključkom na eni od jesenskih veslaški regat v septembru in oktobru 2014.